Fysiotherapie & revalidatie

Na operatie bij Fysio Fitaal.

De revalidatie na een operatie heeft vaak een grote impact en kan spannend zijn. Fysio Fitaal maakt het revalideren na een operatie inzichtelijk, behapbaar en transparant. Zelfredzaamheid en zelfstandigheid zijn binnen de revalidatie belangrijke pijlers. Het team van Fysio Fitaal in Tilburg zorgt voor een exclusieve service met een persoonlijke benadering. Op eigen kracht naar een fitaal en pijnvrij leven. Samen met jou gaan we het revalidatieplan opstellen om je dichter bij je doelstelling te helpen. 

Een succesvolle revalidatie bestaat uit verschillende fases en stappen. Een goede kracht, stabiliteit en controle zijn noodzakelijk om weer goed te kunnen functioneren in je dagelijkse activiteiten. Wanneer je mag beginnen met je revalidatie willen we je zo snel mogelijk op de praktijk zien en het revalidatieplan opstellen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan komen we eerst bij je thuis. In de meeste gevallen krijg je leefregels mee vanuit het ziekenhuis, graag kijken we met je mee of dit duidelijk is en of alles volgens plan verloopt. Aan de hand van de belastbaarheid en gevoeligheid van het geopereerde gebied gaan we het revalidatieplan opstellen en maken de nodige vervolgstappen voor herstel. Door de combinatie van onze jarenlange expertise, uitgebreide faciliteiten en een passie voor fysiotherapie zorgen wij ervoor dat je in een veilige omgeving kan herstellen van je klachten na je operatie.

Trochantor major syndroom

Revalidatie na trauma of botbreuk

Revalidatie na trauma of botbreuk

Een trauma is de medische term voor een verwonding door externe krachten. Een voorbeeld hiervan kan zijn letsel na een ongeluk met een botbreuk waarvoor je geopereerd moet worden.

Meer lezen

Knie prothese

Knie prothese

Wanneer verschillende behandelingen niet meer het gewenste effect hebben is een totale knieprothese een mogelijkheid. Het gewricht wordt vaak in zijn geheel vervangen door een prothese.

Meer lezen

Heup prothese

Heup prothese

Wanneer verschillende behandelingen niet meer het gewenste effect hebben is een totale heupprothese een mogelijkheid.

Meer lezen

Schouder revalidatie

Schouder revalidatie

Schouderklachten worden over het algemeen conservatief behandeld. Dit wil zeggen dat de klachten niet operatief behandeld worden maar met de hulp van Fysiotherapie, aanpassingen in de dagelijkse activiteiten en pijnmedicatie.

Meer lezen

Revalidatie na voorste kruisband operatie

Revalidatie na voorste kruisband operatie

Een blessure aan je voorste kruisband(VKB) is een van de meest voorkomende blessures in het kniegewricht.

Meer lezen

Wat vergoed de zorgverzekeraar? 

Fysiotherapie na een operatie wordt alleen vergoed wanneer deze aandoening staat op de chronische lijst van fysiotherapie. Bijvoorbeeld een operatie als gevolg van een botbreuk of na een operatie aan je knie, denk hierbij aan het herstellen van je voorste kruisband of het plaatsen van een knieprothese. Je hebt ook een verwijzing nodig van de arts of huisarts. Ook betaal je altijd het eigen risico. Dit wordt echter vaak al verbruikt vanwege de kosten van de operatie. Wat verder belangrijk is om te weten:

  • De machtiging loopt maximaal tot 12 maanden na de start van de revalidatie(de eerste behandeling fysiotherapie)
  • De verzekeraar vergoed alle kosten vanaf de 21ste behandeling
  • De eerste 20 behandeling komen voor zover dat mogelijk is uit je aanvullende pakket

Kom je er niet goed uit? Neem dan contact met ons op. We kijken graag met je mee!

 

Fysio Fitaal heeft drie locaties. Ons eerste fysiopraktijk is gevestigd in Tilburg Centrum, aan de Veldhovenring 57. Onze tweede locatie is gevestigd in Tilburg Reeshof, aan de Spaubeekstreet 89 bij de Basic-Fit sportschool. Onze derde locatie is gevestigd in een gezondheidscentrum in Tilburg West, aan de Professor Verbernelaan 37-D.

Contact opnemen.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.