Fysiotherapie bij Fysio Fitaal.
Fysio Fitaal staat voor moderne fysiotherapie. In onze praktijk fysiotherapie ligt de focus op orthopedische revalidatie. Dit wil zeggen dat we blessures behandelen aan pezen, spieren, botten en/of gewrichten. Soms zijn hier indirect ook zenuwen bij betrokken. We maken het behandelplan zo transparant mogelijk zodat je begrijpt waar je aan toe bent. Onze aanpak bestaat uit een combinatie van de laatste wetenschappelijke inzichten gecombineerd met jarenlange expertise op het gebied van blessure behandeling. Binnen deze kaders bieden we een exclusieve service en is er altijd ruimte voor persoonlijke voorkeur. Onze behandeling is ingericht om mensen hun autonomie over hun lichaam weer terug te geven. Fysio Fitaal Tilburg bestaat uit een team van experts met passie voor fysiotherapie en gaan altijd voor een duurzaam resultaat.
Fysio Fitaal heeft vijf locaties! Zo zijn we altijd bij je in de buurt. Maak een afspraak bij jouw dichtstbijzijnde fysiotherapiepraktijk.
- Tilburg Centrum:Â Veldhovenring 57
- Tilburg Reeshof:Â Spaubeekstraat 89
- Tilburg West (Wandelbos):Â Dragonstraat 21
- Tilburg West (Universiteit):Â Professor Verbernelaan 37-D
- AaBe Fabriek:Â AaBe-straat 57A
Rugzorg
Rugzorg
Rugpijn kan zich op verschillende plaatsen in de wervelkolom bevinden. Fysio Fitaal Rugzorg werkt met fysiotherapeuten die opgeleid zijn om mensen met rugpijn te behandelen.
Nekklachten
Nekklachten
Nekpijn kan plotseling of langzaam ontstaan. Soms merk je dat bepaalde bewegingen zoals het omkijken niet goed meer gaan of zelfs even niet mogelijk zijn.
Knieklachten
Knieklachten
Knieklachten kunnen langzaam ontstaan maar ook ineens aanwezig zijn door een val of ongeluk. In onze praktijk zien we vaak sportletsel.
Schouderklachten
Schouderklachten
Schouderklachten komen regelmatig voor. Soms zijn schouderklachten ook een terugkerende blessure. Mogelijke oorzaken van schouderpijn zijn zwaar fysiek werk of sport.
Heupklachten
Heupklachten
Heupklachten kunnen op iedere leeftijd voorkomen. De oorzaak van pijnklachten van uit de heup kan erg verschillend zijn. Denk aan liesklachten na sporten zoals voetballen of hardlopen of aan slijtage van het heupgewricht.
Knie artrose
Knie artrose
Een hernia is een uitstulping van de tussenwervelschijf. Tussen twee wervels in bevindt zich een tussenwervelschijf ook wel discus genoemd.
Heup artrose
Heup artrose
Hoe artrose zich precies vormt is niet helemaal duidelijk. Wel weten we dat artrose toeneemt met de leeftijd. We maken hierin onderscheid in verschillende vormen van artrose.
Tennis elleboog
Tennis elleboog
Tenniselleboog is een overbelastingssyndroom van de extensoren in de pols, dat wil zeggen dat de klachten meestal geleidelijk ontstaan en verergeren.
Frozen Shoulder
Frozen shoulder
Frozen shoulder, ook wel bevroren schouder of adhesive capsulitis genoemd, is een aandoening aan de schouder waarbij sprake is van pijn samen met een beperkte bewegingsvrijheid van de schouder.
Patella Femoraal syndroom
Patella Femoraal syndroom
Het patella femoraal pijnsyndroom is een verzamelnaam voor verschillende klachten aan de voorzijde van de knie, rondom de patella oftewel knieschijf.
Goed om te weten
Vergoedingen in 2024
Fysiotherapie wordt in de meeste gevallen niet vergoed vanuit de basisverzekering. Om de behandeling vergoed te krijgen moet je Fysiotherapie in je aanvullende zorgverzekering hebben zitten. Ben je niet aanvullend verzekerd dan zijn de behandelingen voor eigen rekening. Er zijn een paar uitzonderingen wanneer Fysiotherapie wel wordt vergoed uit de basisverzekering:Â
- Fysiotherapie als gevolg van een revalidatie na operatie.
- Fysiotherapie voor aandoeningen die op de lijst voor chronische fysiotherapie staan.
- Fysiotherapie wanneer je jonger dan 18 jaar bent. Meestal 18 behandelingen per jaar.
- Fysiotherapie na corona klachten. Het moet hier om een ernstige vorm gaan. Dit beslist de huisarts of medisch specialist. Het gaat hier om 50 behandelingen wat maximaal nog een keer verlengd kan worden met 6 maanden.
Afspraak maken.
"*" geeft vereiste velden aan