Sportfysiotherapie

Door Fysio Fitaal in Tilburg.

Een sportblessure ontstaat geleidelijk of kan zich plotseling voordoen. Deze blessures worden door middel van sportfysio behandeld. Een voorbeeld van een acute sportblessure is een voorste kruisband blessure. Vooral bij een acute blessure is het noodzakelijk dat er een goed beeld wordt geschetst van de klacht. Bij Fysio Fitaal in Tilburg zijn we gespecialiseerd in het behandelen van een sportblessure. Door onze uitgebreide kennis en netwerk binnen de sportrevalidatie zorgen wij voor het beste resultaat op de lange termijn.

Trochantor major syndroom

Wat is sportfysiotherapie door een sportfysio in Tilburg?

Onze revalidatie bestaat uit verschillende stappen. We starten met het vraaggesprek, hier vragen we zoveel mogelijk relevante informatie uit en combineren dit met aanvullende orthopedische testen. Dit zorgt voor een juiste fysiotherapeutische diagnose. Aan de hand van dit onderzoek wordt een duidelijk behandelplan opgesteld. Mocht het nodig zijn, schakelen we de hulp in van je huisarts of hebben we contact met een orthopedisch specialist.
Wij vinden het belangrijk dat jij weet waar jouw klachten vandaan komen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je weet wat je kunt doen om het ontstaan van nieuwe klachten te voorkomen. Mochten jouw klachten van langdurige aard zijn en heb je niet alleen sportzorg maar ook een operatie nodig? Dan kun je bij ons ook terecht voor revalidatie door middel van sportfysio na operatie. Ook is er bij sommige sportblessures een langere revalidatie noodzakelijk. De sportfysiotherapeut van Fysio Fitaal helpt je met het revalidatieplan op te stellen.

Voorste kruisband

Voorste kruisband

Jaarlijks vinden er in Nederland ruim 860.000 knieblessures plaats tijdens het sporten. Een blessure aan je voorste kruisband(VKB) is één van de meest voorkomende sportblessures in het kniegewricht.

Meer lezen

Meniscusklachten

Meniscusklachten

De knie heeft een mediale(binnenste) meniscus en een laterale(buitenste) meniscus. Wanneer de knie een snelle en krachtige draaibeweging moet maken tijdens sport kan een meniscus blessure ontstaan.

Meer lezen

Hamstringklachten

Hamstringklachten

De hamstrings zijn een groep van spieren aan de achterzijde van je bovenbeen. Doordat de functie van de hamstrings tweeledig is, is het risico op een sportblessure groter. Je zult daarom vaker gehoord hebben dat iemand een blessure aan de hamstring had.

Meer lezen

Sportblessures

Sportblessures

Sportblessures ontstaan. Soms gaat het mis. Meestal niet echt te voorkomen. Je verrekt een spier, verzwikt je enkel of verdraaid je knie.

Meer lezen

Liesklachten

Liesklachten

Liespijn komt vaak voor bij sporters. Met name bij sporten waar veel veranderingen in snelheid en richting voorkomen. Denk aan sprinten, draaien, afremmen en springen.

Meer lezen

Enkelklachten

Enkelklachten

Bij het verzwikken van de enkel scheur of verrek je vaak één of meerdere enkelbanden.

Meer lezen

Achillespees blessure

Achillespees blessure

We onderscheiden twee soorten achillespeesblessures. Een soort waarbij schade aan het weefsel ontstaat zoals bij een (gedeeltelijke) ruptuur en een soort waarbij er meer sprake is van overbelasting.

Meer lezen

Jeugd sportzorg

Jeugd sportzorg

Wanneer kinderen intensief sporten zijn ze kwetsbaarder voor blessures omdat het lichaam nog volop in de groei is.

Meer lezen

Revalidatie van sportblessure na operatie in Tilburg

De revalidatie na operatie van een sportblessure wordt met uitzondering van de eerste 20 behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar. De eerste 20 behandelingen komen (gedeeltelijk) uit de aanvullende verzekering voor Fysiotherapie. Ook heb je een verwijzing nodig van je arts of huisarts. Verder betaal je het eigen risico voor de sport zorg van een sportfysiotherapie. Dit wordt vaak al verbruikt in het lopende jaar waarin de operatie voor de sportblessures heeft plaats gevonden. 

Wanneer er geen operatie aan de behandeling van je sportblessures vooraf is gegaan, vergoedt de zorgverzekeraar de behandelingen sportfysiotherapie uit de aanvullende verzekering. Sportfysio wordt alleen vergoed vanuit het aanvullend pakket. Weet je niet zo goed waar je aan toe bent met betrekking tot de verzekering van sportblessures? Neem dan contact met ons op voor informatie over sportfysio in Tilburg. We kijken graag met je mee!

Fysio Fitaal heeft drie locaties. Ons eerste fysiopraktijk is gevestigd in Tilburg Centrum, aan de Veldhovenring 57. Onze tweede locatie is gevestigd in Tilburg Reeshof, aan de Spaubeekstreet 89 bij de Basic-Fit sportschool. Onze derde locatie is gevestigd in een gezondheidscentrum in Tilburg West, aan de Professor Verbernelaan 37-D. Ben je opzoek naar een gespecialiseerde fysiotherapiepraktijk tilburg?

Contact opnemen.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.