Fysio Fitaal

Jouw sportfysio in Tilburg!

Een sportblessure ontstaat geleidelijk of kan zich plotseling voordoen. Wij behandelen deze blessures met effectieve sportfysio op maat. Heb jij last van een acute blessure? Dan is het noodzakelijk dat er een goed beeld wordt geschetst van de klacht. Bij Fysio Fitaal zijn we gespecialiseerd in het behandelen van sportblessures! Onze uitgebreide kennis binnen de sportrevalidatie zorgt ervoor dat jij hier terecht kunt voor het beste resultaat op de lange termijn. Wil jij een effectieve behandeling die helemaal is vormgegeven aan de hand van jouw specifieke sportblessure? Kies dan voor onze sportfysiotherapie in Tilburg en maak een afspraak in één van onze vier locaties bij jou in de buurt!

sportfysio tilburg
sportfysio tilburg omgeving

Sportfysio in Tilburg: wat kunnen wij voor je doen?

Bij onze revalidatie doorlopen we zorgvuldig verschillende stappen om ervoor te zorgen dat je het best mogelijke herstelproces tijdens en na onze sport fysio in Tilburg doormaakt. Allereerst starten we met een uitgebreid vraaggesprek waarin we je vragen stellen om zo veel mogelijk relevante informatie te verzamelen. Dit helpt ons om een diepgaand inzicht te krijgen in jouw situatie. We gaan verder door deze informatie te combineren met aanvullende orthopedische testen, waardoor we een grondige en nauwkeurige fysiotherapeutische diagnose kunnen stellen. Dit vormt de basis voor ons verdere behandelingsplan, dat op maat wordt gemaakt om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.

Is jouw huisarts nodig ter ondersteuning van onze sportfysio?

Mocht het nodig zijn, betrekken we jouw huisarts of raadplegen we een orthopedisch specialist om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke zorg krijgt. Het is onze prioriteit dat je begrijpt waar je klachten vandaan komen en wat je kunt doen om nieuwe klachten te voorkomen. Daarom informeren we jou zo goed mogelijk over preventieve maatregelen!

Specialisaties sportfysio in Tilburg

Elke sportblessure heeft zijn eigen kenmerken en vraagt om een specifiek behandeltraject. Onze deskundige sportfysiotherapeuten staan klaar om de juiste behandeling op maat te bieden, rekening houdend met de aard en ernst van de blessure, jouw individuele omstandigheden en jouw sportieve doelen.

Onze sport fysio in Tilburg is gericht op het verlichten van pijn, het verbeteren van functie en het voorkomen van toekomstige blessures, zodat je weer met vertrouwen kunt genieten van jouw favoriete sport en activiteiten. Bekijk hier een deel van onze specialisaties!

sportfysio in tilburg

Specialisaties.

Fysiotherapie na operatie

Na operatie

De therapeuten zijn op de hoogte van de verschillende operatietechnieken en de daarbij behorende revalidatie protocollen. Fysio Fitaal is aangesloten bij het netwerk traumatologie in samenwerking met het ETZ.

Meer lezen

Voorste kruisband revalidatie

Voorste kruisband

Een blessure aan je voorste kruisband(VKB) is een van de meest voorkomende blessures in het kniegewricht. Jaarlijks vinden er ruim 860.000 knieblessures plaats tijdens het sporten in Nederland.

Meer lezen

Sportzorg

Sportzorg

Sportblessures ontstaan langzaam aan of kunnen zich plotseling voordoen. Hier maken we een onderscheid in acute blessures zoals een zweepslag in de kuit of een voorste kruisband die gescheurd.

Meer lezen
sportfysio regio tilburg

Sportfysio in Tilburg aan huis

Heb jij voor het herstellen van jouw sportblessure een operatie moeten ondergaan, en is het niet mogelijk om onze praktijk te bezoeken voor sport fysio in Tilburg? Dan bieden we natuurlijk ook sportfysio aan huis! Door het aanbieden van sportfysio aan huis, kunnen we ervoor zorgen dat je in alle comfort en gemak kunt beginnen aan de eerste fase van het revalidatieproces. Onze ervaren fysiotherapeuten richten zich tijdens huisbezoeken op verschillende aspecten van jouw herstel. Allereerst wordt er nauwlettend aandacht besteed aan de wondgenezing, waarbij zorgvuldige observatie en behandeling cruciaal zijn voor een optimaal herstel. Daarnaast wordt er gewerkt aan het herwinnen van je normale looppatroon, waarbij de fysiotherapeut je begeleidt bij het verbeteren van je mobiliteit en het verminderen van eventuele pijn en stijfheid.

Onze therapeuten bieden instructies en begeleiding om ervoor te zorgen dat je op een veilige en effectieve manier kunt bewegen (zo nodig met ondersteuning van krukken), terwijl ze tegelijkertijd letten op het minimaliseren van belasting op de geopereerde gewrichten. Naast het werken aan basisbewegingen en mobiliteit, introduceren we ook spierversterkende en mobiliserende oefeningen om het herstelproces te bevorderen. Deze oefeningen zijn gericht op het opbouwen van spierkracht en het verbeteren van de algehele stabiliteit van het gewricht, waardoor je stap voor stap terugkeert naar je normale activiteiten en een actieve levensstijl. Jouw sportfysiotherapie in Tilburg wordt volledig vormgegeven aan de hand van jouw specifieke situatie.

Wordt jouw sportfysio in Tilburg vergoed?

De revalidatie na een operatie voor een sportblessure wordt in principe vergoed door de zorgverzekeraar, met uitzondering van de eerste 20 behandelingen, die (deels) worden gedekt door de aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Een verwijzing van je arts of huisarts is vereist, en het eigen risico is van toepassing op sportzorg van een sportfysiotherapeut, wat vaak al is opgebruikt in hetzelfde kalenderjaar als de operatie heeft plaatsgevonden. Als er geen operatie aan de behandeling vooraf is gegaan, worden de behandelingen sportfysiotherapie vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Deze vergoeding geldt alleen voor het aanvullend pakket. Ben je onzeker over de dekking van je verzekering voor sportblessures? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie over sportfysiotherapie in Tilburg. We helpen je graag verder!

sportfysiotherapie tilburg
sportfysio regio tilburg

Sportfysiotherapie in Tilburg

Wij geloven in maatwerk. Ons doel is niet alleen om jouw huidige klachten te verlichten, maar ook om jou te begeleiden naar een gezonder en actiever leven op de lange termijn. We luisteren naar jouw verhaal, stellen samen doelen op en werken enkel met ervaren fysiotherapeuten om een specifiek behandelplan te ontwikkelen. Maak nu een afspraak via onze website voor sportfysiotherapie in Tilburg met optimale resultaten!

Fysio Fitaal heeft vijf locaties! Zo zijn we altijd bij je in de buurt. Maak een afspraak bij jouw dichtstbijzijnde fysiotherapiepraktijk.

  • Tilburg centrum: Veldhovenring 57
  • Tilburg Reeshof: Spaubeekstraat 89 (in de avond gesloten)
  • Tilburg West: Professor Verbernelaan 37-D & Dragonstraat 21
  • AaBe Fabriek: AaBestraat 57A

 

Afspraak maken.