Hoe zwaar zijn push ups?

Buiten het feit dat je sterker wordt is het ook goed voor je algemene gezondheid. Onderzoek laat zien dat wanneer je goed wordt in opdrukken het gezondheidsvoordeel groter is dan bijvoorbeeld een maximale inspanning te leveren op een loopband. Opdrukken is een eenvoudige, goedkope manier om aan je gezondheid te werken.

Uit onderzoek blijkt dat volwassen mannen gemiddeld 27 keer moeten kunnen opdrukken en voor vrouwen is dit 16 keer. Eitje toch?

Maar hoe zwaar is een push-up eigenlijk en op welke manieren kun je deze verzwaren of lichter maken indien nodig? We nemen wat variaties met je door. We beginnen met de makkelijkste variant en eindigen met de zwaarste.

fysio fitaal fysiotherapie
  1. Push ups met je handen op een 60 cm verhoging = 41% van het lichaamsgewicht
  2. Push ups op je knieën = 49% van het lichaamsgewicht
  3. Push ups met je handen op een 30 cm verhoging = 55% van het lichaamsgewicht
  4. Push ups(regulier) = 64% van lichaamsgewicht
  5. Push ups met voeten op 30 cm verhoging = 70% van het lichaamsgewicht
  6. Push ups met voeten op een 60 cm verhoging = 74% van het lichaamsgewicht

Zoals je ziet komt een normale push up overeen met ongeveer 65% van je lichaamsgewicht. Je kunt het lichter maken door je handen te verhogen en verzwaren door je voeten te verhogen. Kijk wat bij je past begin met een variant waar je minimaal 8 herhalingen mee kan maken. Kun je er 15 of meer maken probeer dan de volgende variant. Succes!

Hieronder vind je twee video’s met variaties hoe je een push-up zou kunnen uitvoeren.

Ben  jij op zoek naar professionele sportfysiotherapie? Stuur dan een mail naar info@fysiofitaal.nl of neem contact op middels en contact formulier.

Afspraak maken