Fysio Fitaal revalidatie in Tilburg

Voorste kruisband behandeling.

Voorste kruisband fysiotherapie kost veel inspanning en is behoorlijk intensief. Het kan wel tot 15 maanden duren voor je weer op een dusdanig niveau bent om weer volledig deel te kunnen nemen aan je sport. Dit kost een behoorlijke portie wilskracht maar ook tijd. Gedurende de revalidatie zullen er altijd kleine en soms ook grote tegenslagen op je pad komen. Zeker in bepaalde fases zal het langzamer gaan dan je vooraf had gedacht. Geduld is noodzakelijk. Onze specialisten zullen je in dit traject zo goed mogelijk begeleiden en motiveren waar dit nodig is. Fysio Fitaal werkt met specialisten op het gebied van voorste kruisband en sportrevalidatie. Door deze combinatie van expertise, uitgebreide faciliteiten en passie voor sport ben je bij ons voor een voorste kruisband behandeling in Tilburg bij het juiste adres. Onze sportfysiotherapeut Kevin van Geel is verbonden aan F.C. Kruisband en Team ACL.

voorste kruisband behandeling tilburg
voorste kruisband fysiotherapie tilburg

wat is het beste voor jou?

Operatief ingrijpen of conservatief behandelen?
  • In Nederland worden per jaar meer dan 9000 VKB-reconstructies uitgevoerd. De meeste primaire VKB-reconstructies worden uitgevoerd met een bone-patellar tendon-bone (BPTB) graft of hamstring (HS) graft. Beide methoden leiden tot goede functionele resultaten en herstel van de passieve stabiliteit.
  • Een beter begrip van de structuur en functie van de voorste kruisband heeft ervoor gezorgd dat de behandeling, zowel operatief als niet-operatief(conservatief) zich blijft door ontwikkelen. Niet opereren kan in sommige gevallen ook een verantwoorde keuze zijn.

Bij mensen die in hoge mate actief zijn en die graag een sport willen beoefenen waar je moet springen, draaien of kappen is een operatie in de meeste gevallen de beste oplossing.

Welke stappen doorloop ik tijdens mijn voorste kruisband behandeling in Tilburg?

De revalidatie na voorste kruisband operatie bestaat uit verschillende fases. In onze brochure die je hieronder kan downloaden kun je schematisch zien welke fases je doorloopt en welke doelstellingen er bij deze fases horen.

Tijdens je voorste kruisband fysiotherapie in Tilburg vinden er op vaste momenten metingen plaats om zo jouw voortgang uitvoerig in kaart te brengen. Elke 6 weken vindt er een evaluatie moment plaats waar je huidige trainingsschema onder de loep wordt genomen en wordt bijgesteld. Metingen vinden plaats om de 12 weken. Aan de hand de resultaten van de afgelopen periode wordt er gekeken naar je behaalde resultaten en kijken we aan de hand van de vooraf gestelde criteria of je klaar bent om de volgende stap te maken in je revalidatie.

Afspraak maken.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen