Moderne & meetbare fysiotherapie

Bij jou thuis.

Na een operatie komen we in de eerste fase aan huis. Zo kun jij in alle rust beginnen aan de eerste fase van het revalidatieproces. We houden de wond goed in de gaten en trekken aan de bel wanneer dit nodig zou zijn.

Trochantor major syndroom

Fysiotherapie aan huis in Tilburg

In sommige gevallen is het niet of minder goed mogelijk om naar onze praktijk te komen. Bijvoorbeeld na de operatie van een nieuwe knie of heup. In dat geval bieden wij ook fysiotherapie aan huis. 

1. Wondgenezing

Na de operatie duurt het gemiddeld gezien 6 weken voordat de wond volledig dicht is. Er kan in de eerste week nog wondvocht uit de wond komen. Dit is normaal. Plak zo nodig een nieuwe pleister op de wond als je merkt dat de randen van de pleister te veel wondvocht moeten opnemen. De hechtingen die gebruikt worden lossen in de meeste gevallen vanzelf op. Laat het ons weten als het gebied rondom de wond rood wordt of gaat zwellen. Symptomen als koorts en een onverklaarbare toename in pijn moeten worden gemeld.

2. Looppatroon

Een goede controle over de spieren samen met een normaal gangpatroon zijn essentieel voor de verdere revalidatie.  Hier wordt in de thuis situatie veel aandacht aan besteed. Met behulp van krukken wordt je ontlast en kun je de focus leggen op het terugwinnen van van het normale looppatroon.

3. Thuis oefenen

Wanneer je aan alle voorwaarden voldoet om meer te mogen gaan belasten zorgen wij voor spierversterkende en mobiliserende oefeningen passend bij jouw fase van herstel. Op deze manier kun je optimaal verder werken aan je herstel! 

4. Gebruik van krukken

Het afbouwen van gebruik krukken binnen- en buitenshuis.

Afhankelijk van de blessure wordt het gebruik van krukken volledig afgebouwd in een tijdsbestek van 2-6 weken. Uitzonderingen daargelaten. Nu je zonder krukken weer kan bewegen is het tijd om de volgende stap te maken in je revalidatie.

5. Naar de praktijk

Onze praktijk is volledig ingericht op revalidatie na operatie. Wij zorgen voor een unieke en service gericht omgeving om uiteindelijk je doelstellingen te kunnen behalen!

Contact met Fysio Fitaal

Ben je op zoek naar sportfysiotherapie, gewone fysiotherapie of kunnen wij je ergens anders mee helpen? Neem dan contact met ons op. Wij hebben drie locaties, een praktijk in het centrum van Tilburg, een praktijk in Tilburg West en een praktijk in De Reeshof. Via de website kan je direct een afspraak maken. Laat onze sportfysio jou helpen!

Contact opnemen.