Modern & meetbaar resultaat

Trainen met Keiser.

De fitnessapparaten van Keiser zijn anders dan standaard krachtapparatuur. Misschien ben je wel gewend aan de apparaten met stapels gewichtjes die je kunt instellen met een pin. Keiser in tegenstelling werkt op pneumatische druk (luchtdruk).

Een voordeel van het trainen met de apparatuur van keiser is dat de weerstand gedurende je hele bewegingstraject gelijk blijft. Dit is bij de traditionele fitnessapparatuur niet het geval. Hierbij zien we namelijk dat de kracht verandert in iedere hoek van de beweging. Iets wat niet altijd wenselijk is.

Bij de traditionele apparatuur wordt vaak veel kracht geleverd aan de start van de beweging en aan het eind, maar zie je een ‘dip’ in het middentraject onder invloed van zwaartekracht en momentum. Meer snelheid heeft hierbij een negatieve invloed op de hoeveelheid belasting in je bewegingstraject. Bij de apparatuur van keiser hebben we dit dus niet. Hier blijft ook op hoge snelheden de weerstand constant.

Trochantor major syndroom

Constante weerstand zorgt ervoor dat je geen piekbelasting op gewrichten, spieren en pezen krijgt en we dus altijd verantwoord kunnen trainen, zowel met mensen die minder belastbaar zijn door bijvoorbeeld een operatie of artrose klachten. Een ander voordeel ten opzichte van de traditionele apparatuur is dat we met zeer kleine stapjes de weerstand kunnen verhogen. Waar dit bij traditionele apparatuur vaak in stappen van bijvoorbeeld 2,5/5kg gaat, kan dat op de apparatuur van keiser met stappen van 100 gram. Dit geeft ons de mogelijkheid erg goed gedoseerd te trainen. 

Naast de patiëntengroep die wat minder goed belastbaar is, is apparatuur van keiser ook uitermate geschikt om in te zetten in latere fases van revalidatie. We kunnen namelijk ook trainen met hele hoge weerstanden, en bij bepaalde apparaten zelfs extra gewicht schijven toevoegen. Met behulp van trainingsapparatuur van keiser hebben we de mogelijkheid om alle aspecten van training aan te stippen. We kunnen werken aan maximale kracht, maar ook aan snelheid en natuurlijk alles ertussenin. Zo kunnen wij van iedere revalidatie een sportspecifieke training maken om je prestaties zoveel mogelijk te optimaliseren. 

De apparatuur van keiser zorgt ervoor dat wij iedere patiënt optimaal kunnen laten revalideren.

Wil jij kennis maken met de nieuwe apparatuur van Keiser? Dat kan! Overleg met jouw fysiotherapeut wanneer er een plekje vrij is op onze locatie in Tilburg West. 

Revalideer je op dit moment nog niet in onze praktijk, maar heb je wel klachten waar je eens naar wil laten kijken? Neem contact met ons op via het onderstaande formulier of bel ons direct om een afspraak in te plannen.

fysio fitaal fysiotherapie

Afspraak maken

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.