Manuele therapie in Tilburg

Ben je op zoek naar manuele therapie in Tilburg? Fysio Fitaal heeft verschillende manuele therapeuten in huis. Een manueel therapeut heeft na zijn of haar opleiding fysiotherapie een aanvullende opleiding tot manueel therapeut afgerond. Daardoor heeft hij meer kennis over het functioneren van het lichaam van met name de wervelkolom. Onze manueel therapeut uit Tilburg is in staat om mensen met fysieke klachten en blessures een oplossing te bieden, door wetenschappelijke inzichten en ervaringen samen te brengen in de praktijk. De therapeut is in staat om een manipulatie uit te voeren, ook wel kraken genoemd. Dat is te vergelijken met het kraken vanuit de chiropractie. De effecten van de behandeling in manuele therapie zijn vaak direct merkbaar en geven snel verlichting van de pijn.

 

Fysio Fitaal in Tilburg fysiotherapie bij een hernia

Behandeling manueel therapeut

De behandeling door een manueel therapeut kan bestaan uit verschillende technieken en methoden. Een manueel therapeut is gespecialiseerd in het behandelen van klachten die te maken hebben met het bewegingsapparaat van het lichaam, zoals spieren, gewrichten en wervelkolom. Hier zijn een paar veelvoorkomende technieken die een manueel therapeut kan gebruiken:

Mobilisaties: Dit zijn zachte, ritmische bewegingen die toegepast worden op gewrichten om de beweeglijkheid te verbeteren en pijn te verminderen.

Manipulaties: Dit zijn snellere, vaak met een kleine ‘knak’, technieken die gericht zijn op het herstellen van de normale beweging in gewrichten.

Spier- en weefseltechnieken: Deze technieken richten zich op het verminderen van spierspanningen en het verbeteren van de bloedcirculatie in de betrokken weefsels.

Oefentherapie: De manueel therapeut kan specifieke oefeningen adviseren en begeleiden om de kracht, coördinatie en het uithoudingsvermogen van de patiënt te verbeteren.

Advies en voorlichting: Voorlichting over houding en beweging om klachten in de toekomst te voorkomen.

De specifieke behandeling hangt af van de individuele situatie en klachten van de patiënt. De manueel therapeut zal een grondige evaluatie doen van de klachten, medische geschiedenis en fysieke conditie om een passend behandelplan op te stellen.

 

Bij Fysio Fitaal begrijpen we dat elke persoon uniek is en een persoonlijke aanpak verdient. Ons doel is niet alleen om verlichting te bieden van uw huidige klachten, maar ook om u te begeleiden naar een langduriger, gezonder leven. Wij zijn toegewijd aan het bieden van de hoogste kwaliteit van zorg, met behulp van een scala aan beproefde manuele technieken die specifiek zijn afgestemd op uw individuele behoeften.

Fysiofitaal Veldhovenring

Veldhovenring 57
5041 BB Tilburg

Routebeschrijving

Fysiofitaal Reeshof

Spaubeekstraat 89
5035 JV Tilburg

Fysio Fitaal Tilburg West

Professor Verbernelaan 37

5037 AD Tilburg

Waar zit Fysio Fitaal Tilburg?

Fysio Fitaal Tilburg is gevestigd aan de Veldhovenring 57 in Tilburg en aan de Spaubeekstraat 89 in Tilburg Reeshof bij de Basic-Fit sportschool. Ook zitten we in het gezondheidscentrum de Reit in Tilburg West op de Professor Verbernelaan 37 in Tilburg. We zijn maandag tot en met zaterdag geopend, dus er is altijd een geschikt moment om een afspraak te maken.

 

Contact opnemen voor manuele therapie Tilburg.