Epicondalgia lateralis tenniselleboog

Voordelen:

De floor press stelt je in staat om kracht en spiermassa te winnen zonder de nadelige gevolgen die vaak bankdrukken met zich meebrengen.

Wanneer je de benen strekt wordt het een pure krachttest voor het bovenlichaam. Je kunt niet smokkelen met je benen.

Je kunt met een floor press puur op kracht trainen maar ook op spiermassa.

Je zal waarschijnlijk sterker worden met bankdrukken. Je komt vaak in de moeilijkste hoek van het bankdrukken waar de last het zwaarst is.

Wat is een floor press?

Een floor press is een oefening die je kan inzetten als oefening voor het bovenlichaam. Het is een manier om toch de voordelen te plukken van het bankdrukken maar niet de nadelen. Iedereen vind het leuk om te bankdrukken. Het heeft iets om veel te kunnen bankdrukken en wordt vaak gezien als een teken van kracht. Maar helaas zien we dat wanneer deze oefening te vaak wordt gedaan er problemen kunnen ontstaan in de schouder. Spieren in de schouder en met name de rotator cuff kunnen overbelast raken en kunnen zelfs leiden tot een peesontsteking. In tijden van vervelende blessures is het een goede manier om toch te blijven trainen maar het is ook een van ons meest gezochte revalidatie oefening voor het trainen van een schouderblessure!

Puur bovenlichaam!

Door het strekken van de benen kun je geen holle rug maken en niet vanuit je benen duwen. Dit is niet per se goed of fout maar hierdoor doe je wel puur en alleen een beroep op je bovenlichaam. Wanneer je nog weinig ervaring hebt met bankdrukken is dit een ideale manier om aan dit beweegpatroon te wennen. De beweging is beter te controleren en je weet beter wat je moet doen. Laten we nou eerlijk wezen je gaat niet als een gek je ellebogen op de grond laten stuiteren. Je bent veel bewuster aan het trainen dan dat normaal bij het bankdrukken. De vloer zorgt voor een gecontroleerd tempo. Allemaal voorwaarden voor een efficiënter beweegpatroon.

Meer frequentie in press oefeningen:

Het stelt je in staat om vaker borst-schouders-triceps te trainen. Bij een floor press train je hoofdzakelijk triceps en een stuk minder borst en schouders dan bij een normale bench press. Het is overigens ook niet zo dat je bij bankdrukken super direct je borst of schouders traint. Voor spiergroei zijn er andere oefeningen die de functie van de borst meer tot zijn recht laten komen. Hier een andere keer meer over!

Wanneer je sterker wil worden moet je die oefening vaker doen. Naast kracht is het ook belangrijk dat je spieren weten wat ze moeten doen. Je moet dus zo efficiënt mogelijk aangestuurd worden. Vergelijk het met piano spelen. Hoe vaker je dit doet hoe beter de coördinatie, des te minder moeite het kost.

Sterker worden in de moeilijkste hoek van het bankdrukken:

Veel mensen, wanneer ze het gewicht goed kunnen controleren naar beneden, krijgen vaak nog wel de barbell een paar cm van de borst af. Daarna wordt het pas echt moeilijk. Met de floor press train je juist die zwakke positie. Na een periode van regelmatig floor presses gaat je bench press waarschijnlijk makkelijker aanvoelen.

Wil je meer weten? Last van een schouderblessure die maar niet over gaat? Kijk op www.fysiofitaal.nl wat we voor je kunnen doen of neem direct contact op!

Afspraak maken