fbpx

fysio fitaal

Op eigen kracht vooruit.

Met specialistische en moderne Fysiotherapie

Sportblessure behandelen door Fysio Fitaal in Tilburg

Een Sportblessure ontstaat geleidelijk of kan zich plotseling voordoen. Een voorbeeld van een acute sportblessure is een voorste kruisband blessure. Vooral bij een acute blessure is het noodzakelijk dat er een goed beeld wordt geschetst van de klacht. Bij Fysio Fitaal in Tilburg zijn we gespecialiseerd in het behandelen van een sportblessure. Door onze uitgebreide kennis en netwerk binnen de sportrevalidatie zorgen wij het beste resultaat op de lange termijn. Onze revalidatie bestaat uit verschillende stappen. We starten met het vraaggesprek hier vragen we zoveel mogelijk relevante informatie uit en combineren dit met aanvullende orthopedische testen. Dit zorgt voor een juiste fysiotherapeutische diagnose. Aan de hand van dit onderzoek wordt een duidelijk behandelplan opgesteld. Mocht het nodig zijn schakelen we de hulp in van je huisarts of hebben we contact met een orthopedisch specialist. We vinden het erg belangrijk dat je begrijpt hoe mogelijk klachten ontstaan en waar je rekening mee kan houden om zo snel mogelijk te herstellen van je sportblessure! Bij sommige sportblessures is een langere revalidatie noodzakelijk, mogelijk gaat hier een operatie aan vooraf.  De Sportfysiotherapeut van Fysio Fitaal helpt je met het revalidatieplan op te stellen. 

Voorste kruisband

Voorste kruisband

Een blessure aan je voorste kruisband(VKB) is een van de meest voorkomende blessures in het kniegewricht. Jaarlijks vinden er ruim 860.000 knieblessures plaats tijdens het sporten in Nederland.

Meer lezen

Meniscusklachten

Meniscusklachten

De knie heeft een mediale(binnenste) meniscus en een laterale(buitenste) meniscus. Wanneer de knie een snelle en krachtige draaibeweging moet maken tijdens sport kan een meniscus blessure ontstaan

Meer lezen

Hamstringklachten

Hamstringklachten

De hamstrings zijn een groep van spieren aan de achterzijde van je bovenbeen. Doordat de functie van de hamstrings tweeledig is, is het risico op een blessure ook ook groter.

Meer lezen

Liesklachten

Liesklachten

Liespijn komt vaak voor bij sporters. Met name bij sporten waar veel veranderingen in snelheid en richting voorkomen. Denk aan sprinten, draaien, afremmen en springen.

Meer lezen

Enkelklachten

Enkelklachten

Bij het verzwikken van de enkel scheur of verrek je vaak een of meerdere enkelbanden.

 

Meer lezen

Achillespees blessure

Achillespees blessure

We onderscheiden twee soorten achillespeesblessures. Een soort waarbij schade aan het weefsel ontstaat zoals bij een (gedeeltelijke) ruptuur en een soort waarbij er meer sprake is van overbelasting

 

Meer lezen

Jeugd sportzorg

Jeugd sportzorg

Wanneer kinderen intensief sporten zijn ze wat kwetsbaarder voor blessures omdat het lichaam nog volop in de groei zit.

Meer lezen

Revalidatie van sportblessure na operatie in Tilburg

De revalidatie na operatie van een sportblessure wordt met uitzondering van de eerste 20 behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar. De eerste 20 behandelingen komen (gedeeltelijk) uit de aanvullende verzekering voor Fysiotherapie. Ook heb je een verwijzing nodig van je arts of huisarts. Verder betaal je het eigen risico. Dit wordt vaak al verbruikt in het lopende jaar waarin de operatie heeft plaats gevonden. Wanneer er geen operatie aan vooraf is gegaan vergoed de zorgverzekeraar de behandelingen fysiotherapie uit de aanvullende verzekering. Fysiotherapie wordt alleen vergoed vanuit het aanvullend pakket. Weet je niet zo goed waar je aan toe bent met betrekking tot je verzekering? Neem dan contact met ons op. We kijken graag met je mee!

Fysio Fitaal heeft twee locaties. Ons eerste fysiopraktijk is gevestigd in Tilburg Centrum, aan de Veldhovenring 57. Onze tweede locatie is gevestigd in Tilburg Reeshof, aan de Spaubeekstreet 89 bij de Basic-Fit sportschool. Ben je opzoek naar een gespecialiseerde fysiotherapiepraktijk tilburg? 

 

Contact opnemen.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.