specialisatie

Jouw fysio in Tilburg en omgeving

Omdat we graag verder gaan dan traditionele fysiotherapie, gebruiken we een unieke en persoonlijke behandelmethode om jouw specifieke klacht te kunnen behandelen: De FITAAL methode. Dit is een helder en gepersonaliseerd behandelplan, gericht op de belangrijkste pijlers voor jouw herstel. 

We hanteren hiervoor de 3 F’s: From FIT to FORWARD to FINAL.

Zo boeken we duurzaam resultaat en kan jij op eigen kracht vooruit!

Fit.

Inzicht in jouw situatie en hoe we die gaan verbeteren.

Forward.

Een gespecialiseerd en persoonlijk behandelplan voor jouw herstel.

Final.

Het behalen van nog meer winst voor jouw situatie.

Fysio behandelt patiënt in Tilburg
1. Fit.

In de fit fase kijken we wat bij jou past. In deze assesment fase verzamelen we alle informatie die nodig is om een goed beeld te schetsen van de klachten. Fysio Fitaal staat voor transparante fysiotherapie. Samen komen we tot een hoofddoel waar mogelijk enkele subdoelen aangekoppeld kunnen worden. Er wordt een duidelijke beginsituatie geschetst door middel van verschillende testen die passend zijn bij de revalidatie en het klachtenbeeld. Door deze testen kunnen we de voortgang ook goed inzichtelijk voor je maken en kunnen we bijsturen wanneer dit noodzakelijk is. Hoe de revalidatie verder inhoudelijk wordt ingevuld is afhankelijk van de specifieke situatie en wensen. Evaluaties worden op vaste momenten ingepland zodat er een duidelijke tijdslijn ontstaat naar volledig herstel!

2. Forward

De forward staat in het teken van de daadwerkelijke behandeling/ revalidatie. In deze fase ligt de nadruk op mobiliteit, pijnvermindering en een eerste opbouw in kracht en coördinatie. Hoe lang deze fase duurt hangt af van de persoonlijke situatie. Het doel van forward is om de dagelijkse activiteiten weer zelfstandig uit te kunnen voeren. Aan het eind van deze fase evalueren we nogmaals de specifieke wensen voor de verdere revalidatie.

3. Final

We gaan je voorbereiden op de periode na de revalidatie. Deze fase staat in het teken van monitoren en testen. Aan de hand van het hoofddoel werken we naar de eindstreep toe. Door middel van een combinatie van verschillende testen passend bij jouw operatie en doelstelling kijken we waar we de laatste winst nog te behalen is zodat jij weer zonder zorgen en topfit verder kunt!

waar wij vooruitstrevend in zijn

Specialisaties.

Sportzorg

Sportzorg

Sportblessures ontstaan langzaam aan of kunnen zich plotseling voordoen. Hier maken we een onderscheid in acute blessures zoals een zweepslag in de kuit of een voorste kruisband die gescheurd.

Meer lezen

Voorste kruisband

Voorste kruisband

Een blessure aan je voorste kruisband(VKB) is een van de meest voorkomende blessures in het kniegewricht. Jaarlijks vinden er ruim 860.000 knieblessures plaats tijdens het sporten in Nederland.

Meer lezen

Na operatie

Na operatie

De therapeuten zijn op de hoogte van de verschillende operatietechnieken en de daarbij behorende revalidatie protocollen. Fysio Fitaal is aangesloten bij het netwerk traumatologie in samenwerking met het ETZ.

Meer lezen

goed om te weten

Tarieven & vergoedingen.

Een behandeling fysiotherapie wordt vergoed indien er een aanvullende verzekering is voor fysiotherapie. We hebben een contact met de meeste zorgverzekeraars. Informeer zelf van te voren of we een contract hebben met jouw zorgverzekeraar. Dit is je eigen verantwoordelijkheid. 

Intake & onderzoek

€55

Consult fysiotherapie / Dry-needling

€35

Consult manuele therapie

€40

Toeslag aan huis

€10

Online consult

€35

Niet nagekomen afspraak fysiotherapie

€25

Indien mogelijk plannen we een intake onderzoek en een eerste behandeling in om alles zo goed mogelijk weg te zetten. Wanneer je geen aanvullende verzekering hebt dan kan je dus een rekening verwachten waar op staat intake/ onderzoek met een eerste behandeling fysiotherapie of manuele therapie. Let op! Wanneer de afspraak niet kan worden nagekomen zonder afmelden 24 uur van te voren hanteren wij een verzuim tarief. Dit dienen we niet in bij de zorgverzekeraar maar zijn kosten voor eigen rekening. 

  Wat vergoed de zorgverzekeraar? 

  Fysiotherapie na een operatie wordt alleen vergoed wanneer deze aandoening staat op de chronische lijst van fysiotherapie. Bijvoorbeeld een operatie als gevolg van een botbreuk of na een operatie aan je knie, denk hierbij aan het herstellen van je voorste kruisband of het plaatsen van een knieprothese. Je hebt ook een verwijzing nodig van de arts of huisarts. Ook betaal je altijd het eigen risico. Dit wordt echter vaak al verbruikt vanwege de kosten van de operatie. Wat verder belangrijk is om te weten:

  • De machtiging loopt maximaal tot 12 maanden na de start van de revalidatie(de eerste behandeling fysiotherapie)
  • De verzekeraar vergoed alle kosten vanaf de 21ste behandeling
  • De eerste 20 behandeling komen voor zover dat mogelijk is uit je aanvullende pakket

  De revalidatie na operatie van een sportblessure wordt met uitzondering van de eerste 20 behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar. De eerste 20 behandelingen komen (gedeeltelijk) uit de aanvullende verzekering voor Fysiotherapie. Ook heb je een verwijzing nodig van je arts of huisarts. Verder betaal je het eigen risico. Dit wordt vaak al verbruikt in het lopende jaar waarin de operatie heeft plaats gevonden. Wanneer er geen operatie aan vooraf is gegaan vergoed de zorgverzekeraar de behandelingen fysiotherapie uit de aanvullende verzekering. Fysiotherapie wordt alleen vergoed vanuit het aanvullend pakket. Weet je niet zo goed waar je aan toe bent met betrekking tot je verzekering? Neem dan contact met ons op. We kijken graag met je mee!

  Fysio Fitaal heeft vijf locaties. Ons eerste fysiopraktijk is gevestigd in Tilburg Centrum, aan de Veldhovenring 57.

  Onze tweede locatie is gevestigd in Tilburg Reeshof, aan de Spaubeekstreet 89C bij de Basic-Fit sportschool.

  Onze derde locatie is gevestigd in een gezondheidscentrum in Tilburg West, aan de Professor Verbernelaan 37-D.

  De vierde locatie bevindt zich in de Dragonstraat 21, bij Podotherapie Van der Kaa.

  De vijfde locatie bevindt zich in de AaBe Fabriek, aan de AaBe-straat 57A.