Werperselleboog
Een werperselleboog kan ontstaan door een trauma, maar ook door het herhaaldelijk werpen met een onjuiste techniek. Fysiotherapie kan de klachten bij een werperselleboog verminderen door middel van gericht advies en fysieke behandeling.
Oorzaken:
De oorzaken van een werperselleboog kunnen verschillen. Er kan sprake zijn van een trauma, of een verkeerd patroon tijdens het werpen. Vaak is er sprake van een verrekking van of een scheurtje in het mediale collaterale ligament van de elleboog. Dit ligament is een bandje dat zich aan de binnenkant van de elleboog bevindt en stabiliteit geeft aan de elleboog wat er belangrijk is tijdens bijvoorbeeld het werpen van een bal maar ook zeker bij wat zwaardere activiteiten als in bijvoorbeeld het huishouden.
Symptomen:
Bij een werperselleboog is er met name pijn aan de binnenzijde van de elleboog. De klachten treden met name op tijdens het werpen gedurende het sporten. Naast pijn kan de elleboog ook instabiel aanvoelen.
Beloop:
Meestal treden de elleboog klachten op door een trauma of na het langdurig werpen van een bal. Fysiotherapie kan ervoor zorgen dat uw herstel zo goed mogelijk verloopt.
Diagnose:
De therapeuten van Fysiofitaal Tilburg kunnen voor u de diagnose werpers elleboog vaststellen. Dit doen zij aan de hand van een vraaggesprek (anamnese) en uitgebreid lichamelijk onderzoek. Naast het algemeen lichamelijk onderzoek voert de therapeut een aantal specifieke tests uit waaruit blijkt of er daadwerkelijk sprake is van een werpers elleboog.
Behandelingen:
Bij Fysiofitaal Tilburg wordt een werpers elleboog behandeld met als doel het verminderen van pijnklachten en het verbeteren van de spierkracht in de elleboog regio. De therapie bestaat uit het geven van persoonlijk advies, oefentherapie en waar nodig mobilisaties of manuele therapie. Het is belangrijk dat je naast de bezoeken aan uw therapeut zelf aan de slag gaat met huiswerk oefeningen.