Klachten bij een

Subacromiaal pijnsyndroom (Saps).

Klachten treden op bij het heffen of naar binnen/buiten draaien van de arm en het liggen op de schouder. Een subacromiaal pijnsyndroom kan tot wel zes maanden duren. Fysiotherapie kan de klachten verminderen door middel van gericht advies fysieke behandeling.

De precieze oorzaak van een subacromiaal pijnsyndroom is onbekend. Vaak worden de klachten veroorzaakt door irritatie aan de pezen of de slijmbeurs in de schouder. De oorzaak van pijn kan komen van verschillende structuren die zich bevinden in de subacromiale ruimte (ruimte tussen het schouderdak en de schouderkop).

Fysio Fitaal fysiotherapie bij schouder klachten in Tilburg
Symptomen:

Bij een subacromiaal pijnsyndroom is er vaak sprake van pijn aan de buitenkant van de schouder die uit kan stralen naar de bovenarm of nek. De klachten kunnen optreden bij bijvoorbeeld het heffen van de arm, het naar binnen/buiten draaien van de arm en het liggen op de aangedane schouder. De klachten komen sterk overeen met een rotator cuff ruptuur.

Fysio Fitaal fysiotherapie bij SAPS klachten in Tilburg (1)
Beloop

Meestal treden de klachten geleidelijk op zonder dat hiervoor een duidelijk aanwijsbare oorzaak is. De klachten nemen toe gedurende de tijd en kunnen leiden tot beperkingen in de uitvoering van dagelijkse handelingen/activiteiten. Het kan tot wel zes maanden duren tot de klachten volledig verdwenen zijn. Fysiotherapie kan ervoor zorgen dat uw herstel zo snel mogelijk verloopt. Vaak wordt dit gedaan in een periode van zes tot twaalf weken.

Diagnose

De therapeuten van Fysiofitaal Tilburg kunnen voor u de diagnose subacromiaal pijnsyndroom stellen. Dit doen zij aan de hand van een vraaggesprek (anamnese) en uitgebreid lichamelijk onderzoek. Naast het algemeen lichamelijk onderzoek voert de therapeut een aantal specifieke tests uit waaruit blijkt of er daadwerkelijk sprake is van een subacromiaal pijnsyndroom.

Behandelingen

Bij Fysiofitaal Tilburg wordt een subacromiaal pijnsyndroom behandeld met als doel het verminderen van pijnklachten en het verbeteren van zowel de beweeglijkheid als spierkracht in de schouderregio. De therapie bestaat uit het geven van persoonlijk advies, oefentherapie en waar nodig mobilisaties of manuele therapie. Het is belangrijk dat u naast de bezoeken aan uw therapeut zelf aan de slag gaat met huiswerk oefeningen.

Heb jij last van schouderklachten waar je maar niet vanaf komt? Maak nu een afspraak bij een van onze fysiotherapeuten van Fysio Fitaal.

Afspraak maken