Modern & meetbaar resultaat

Fysiotherapie bij rugklachten.

Soms ontstaan de klachten langzaam maar het kan ook zijn dat het ineens in de rug schiet. Uit onderzoek is gebleken dat 90% van de Nederlandse bevolking wel eens rugpijn heeft. De onderrug is opgebouwd uit heel wat wervels met daartussen tussenwervelschijven en natuurlijk een hoop spieren. Soms kan een van deze structuren geïrriteerd raken waardoor er rugklachten ontstaan.

Symptomen:

A-specifieke lage rugklachten geven met name pijn in de onderrug. Klachten uiten zich vaak tijdens het uitvoeren van bepaalde activiteiten zoals; autorijden, lang zitten en bukken. Soms is er naast pijn en beperking in activiteiten ook sprake van stijfheid en soms zelfs wat uitstraling naar de bil of benen. Meestal zien we een afname van klachten binnen 3 weken. Vaak gaan klachten snel weer over onder de juiste begeleiding van een fysiotherapeut.

Trochantor major syndroom
fysio fitaal fysiotherapie
Diagnose

Het stellen van de diagnose a-specifieke lage rugpijn wordt gedaan aan de hand van een vraaggesprek in combinatie met typische verschijnselen en lichamelijk onderzoek. De fysiotherapeut voert een aantal testen uit om te kijken of er sprake is van a-speficieke lage rugpijn. De fysiotherapeuten van Fysiofitaal helpen je bij het stellen van de juiste diagnose.

Behandeling:

De behandeling van a-specifieke lage rugklachten kan op verschillende manieren worden ingevuld. Zo zal er in de eerste behandeling met name gewerkt worden aan het verminderen van de pijnklachten door middel van bijvoorbeeld mobilisaties. Verder zal de fysiotherapeut van Fysiofitaal zorgen voor een gepersonaliseerd oefenschema om de rug weer te versterken. Als je last hebt van lage rugklachten is het altijd belangrijk om te proberen om in beweging te blijven, hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld wandelen.

Last van rugklachten die maar niet over gaan? Maak een afspraak bij een van onze therapeuten en zij helpen je verder!

Afspraak maken