Roeierspols intersectie syndroom

Een roeierspols, ook wel intersectie syndroom genoemd, komt met name voor bij roeiers en sporten als tennis. De oorzaak van deze polsklachten is dan ook vaak overbelasting van de strek- en buigspieren van de pols. Klachten zijn veelal pijn bij het buigen en strekken van de pols, warmte en zwelling. Fysiotherapie kan de klachten verminderen door middel van gericht advies en fysieke behandeling.

Oorzaken:

Vaak wordt een roeierspols veroorzaakt door overmatig gebruik van de spieren van de pols, met name de spieren die zorgen voor het buigen en strekken van de pols. Deze vorm van overbelasting zien wij vaak terug bij roeiers (vandaar de naam roeierspols), maar ook bij sporten als tennis en diverse andere sporten.

Symptomen

Bij een roeierspols is er met name pijn in het midden van de bovenzijde van de onderarm. De klachten treden met name op bij het buigen van de pols, maar kunnen zeker ook aanwezig zijn bij het strekken van de pols. Omdat wij spreken van een overbelasting is het mogelijk dat de pols wat warm aanvoelt en er lichte zwelling aanwezig is.

fysio fitaal fysiotherapie

Beloop:

Meestal treden de klachten geleidelijk toe zonder dat hiervoor een duidelijk aanwijsbare oorzaak is. De klachten nemen toe gedurende de tijd en kunnen leiden tot beperkingen in de uitvoering van dagelijkse handelingen/activiteiten. Fysiotherapie kan ervoor zorgen dat uw herstel zo goed mogelijk verloopt.

Diagnose:

De therapeuten van Fysiofitaal Tilburg kunnen voor u de diagnose roeierspols stellen. Dit doen zij aan de hand van een vraaggesprek (anamnese) en uitgebreid lichamelijk onderzoek. Naast het algemeen lichamelijk onderzoek voert de therapeut een aantal specifieke tests uit waaruit blijkt of er daadwerkelijk sprake is van een roeierspols.
Fysiotherapie Tilburg roeierspols

Behandeling:

Bij Fysiofitaal Tilburg wordt een roeierspols behandeld met als doel het verminderen van pijnklachten en het verbeteren van zowel de beweeglijkheid als spierkracht in de polsregio. De therapie bestaat uit het geven van persoonlijk advies, oefentherapie en waar nodig mobilisaties of manuele therapie. Het is belangrijk dat u naast de bezoeken aan uw therapeut zelf aan de slag gaat met huiswerk oefeningen.

Afspraak maken