fbpx

Revalidatie na operatie

Afspraak maken?

Fysiotherapie en traumatologie

Een trauma is de medische term voor een verwonding door externe krachten. Een voorbeeld hiervan kan zijn letsel na een ongeluk met een botbreuk waarvoor je geopereerd moet worden. De fysiotherapeuten van Fysio Fitaal zijn opgeleid om klachten te behandelen na een uitgebreider of ernstig ongeluk. De therapeuten zijn op de hoogte van de verschillende operatietechnieken en de daarbij behorende revalidatie protocollen. Fysio Fitaal is aangesloten bij het netwerk traumatologie in samenwerking met het ETZ. Hierdoor is overleg met je chirurg altijd mogelijk.

Revalidatie van (multi)trauma

Afhankelijk van het type letsel kan het behandelteam bestaat uit een fysiotherapeut, manueel therapeut en sportfysiotherapeut. Ook werken we samen met een bewegingsagoog voor het beste resultaat. We ondersteunen mensen op weg naar het weer oppakken van de gewenste activiteiten. Kwaliteit van leven is daarbij voor ons heel belangrijk. Onze revalidatie kan bestaan uit fysiotherapeutische behandelingen, oefentherapie, informeren van de belasting en belastbaarheid en advies over het verwachte beloop. Een terugkeer naar sport of werk is vaak het uiteindelijke doel. Ieder letsel is weer anders en heeft een net wat andere aanpak nodig. Bij Fysio Fitaal zorgen we voor een persoonlijke op maat gemaakte revalidatie.

Fysiotherapie Tilburg heupklachten

Onze specialisten Ruben Luijkx & Kevin van Geel

Voorbeelden van verschillende revalidaties:

✔ Fysiotherapie na Enkelbreuk 

✔ Fysiotherapie na Elleboogbreuk 

✔ Fysiotherapie na Polsbreuk 

✔ Fysiotherapie na Schouderbreuk 

✔ Fysiotherapie na een breuk in de wervelkolom

Wil je meer weten over wat je te wachten staat?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op om een afspraak in te plannen. We bespreken samen de mogelijkheden en het te verwachten traject.

Fysiotherapie na sportletsel

Na een orthopedische ingreep is het vaak nodig om te revalideren onder begeleiding van een fysiotherapeut. Meestal gaat het om een ongeval tijdens het uitoefenen van sport, maar in sommige gevallen kan het ook om een overbelasting gaan. Enkele voorbeelden waar mogelijk een operatie noodzakelijk na sportletsel zijn:

  • Voorste kruisband operatie
  • Meniscus operatie
  • Enkelband operatie
  • Knieband operatie
  • Achillespees reconstructie
  • Labrum operatie van de schouder of heup

Fysio Fitaal is gespecialiseerd in deze orthopedische revalidatie na een operatie. Door onze samenwerking met de verschillende specialisten in de ziekenhuizen en klinieken in de regio bieden we jou een zo optimaal mogelijk hersteltraject aan.

Fysiotherapie bij een prothese

Wanneer verschillende behandelingen niet meer het gewenste effect hebben is een totale heup- of knieprothese een mogelijkheid. Het gewricht wordt vaak in zijn geheel vervangen door een prothese. De spierkracht en de beweeglijkheid van het gewricht is vaak door de artrose en de operatie verminderd. Een snel begin met revalideren is erg belangrijk voor het herstel van deze functies. De therapeuten van Fysio Fitaal leren je hoe je de spieren rond de knie kan versterken en hoe de beweeglijkheid terug gewonnen kan worden in het gewricht. Ook wordt er gekeken hoe je het beste je dagelijkse activiteiten kan uitvoeren. De meeste mensen kunnen na 6 weken weer lopen zonder krukken. Daarna zal de pijn in de knie verder verminderen, de conditie geleidelijk weer verbeteren en zal het lopen steeds makkelijker gaan. Een gemiddelde revalidatie van nieuwe knie of heup duurt gemiddeld 3-9 maanden.

Pre operatieve training

Bij Fysio Fitaal bieden we een trainingsprogramma aan voorafgaand aan een operatie. Uit onderzoek blijkt dat hoe sterker en fitter je een operatie ingaat, des te beter de resultaten zijn na de operatie. De mensen die al een start maken van te voren met een intensief trainingsprotocol herstellen sneller en hebben minder vaak complicaties.

Het vervoer naar de praktijk

De afspraak vindt over het algemeen plaats op de praktijk. Misschien ben je niet in staat om zelfstandig naar de praktijk te komen. In dit geval is het mogelijk dat de fysiotherapeut aan huis komt tot het moment waar je wel in staat bent om zelfstandig naar de praktijk te komen. In sommige gevallen is het mogelijk om gebruik te maken van zorgvervoer. Informeer hierover bij je eigen zorgverzekeraar.

Elleboog gips

Vergoedingen fysiotherapie

Fysiotherapie na een operatie valt onder de lijst van langdurige aandoeningen binnen de fysiotherapie. Deze langdurige indicatie is meestal tot 12 maanden geldig. De eerste 20 behandelingen komen uit uw aanvullende verzekering. Na 21ste behandeling fysiotherapie worden de behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Voor meer informatie over je polisvoorwaarden neem contact op met je eigen zorgverzekering.

Contact opnemen

Ervaar jij al enige tijd last van een bovenstaand omschreven klacht? Blijf er dan niet mee rondlopen! Maak een afspraak bij onze specialist Ruben Luijkx. Samen kijken we hoe we je klachten kunnen verminderen!

Onze specialisten Ruben Luijkx & Kevin van Geel.

  • 1
  • 2
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks onze laatste blogs!

Bedankt voor je inschrijving. Je ontvangt vanaf nu maandelijks onze nieuwsbrief.