Sportfysiotherapie bij

Hardloopblessures.

Heeft u klachten met betrekking tot uw spieren, pezen, botten of gewrichten? Daar kunnen wij van Fysio Fitaal bij helpen. Sportblessures komen erg veel voor en daarom zijn wij hierin gespecialiseerd. In onze praktijk ligt de focus op orthopedische revalidatie en sportzorg, hier valt ook het verhelpen van hardloopblessures onder. Samen gaan we voor een duurzaam resultaat!

Experts met passie

Ons team, bestaande uit experts, is erg gepassioneerd over fysiotherapie en sportzorg. Fysio Fitaal stelt prioriteit aan persoonlijke behandeling. Bij Fysio Fitaal combineren we onze jarenlange ervaring met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van fysiotherapie. Zo gaan we op de meest efficiënte manier te werk, en kunnen we iedereen helpen. Wij vinden het belangrijk dat je de autonomie over je eigen lichaam terugkrijgt, en je je hobby’s weer kunt doen zonder pijn en zorgen. Wij luisteren naar jouw klachten en wensen, en maken op basis daarvan een transparant behandelplan. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Contact

Naast deze blessures, zijn er meer hardloop gerelateerde klachten. Ons team bestaat uit experts die je graag willen helpen. Onze teamleden zijn allemaal gespecialiseerd in verschillende blessures. Daarom kan iedereen met elke klacht bij ons terecht. Daarnaast bieden wij een gratis screening, zodat jij pijnvrij kunt gaan hardlopen. Wil je meer weten, of een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Je kunt terecht in een van onze 3 vestigingen in Tilburg.

 

 

Trochantor major syndroom

Soorten hardloopblessures 

Bij het hardlopen kun je verschillende soorten blessures oplopen. Wij leggen uit wat deze blessures inhouden. 

Achillespees 

Een blessure aan de achillespees komt veel voor bij het hardlopen. Tijdens het beoefenen van deze sport, wordt je achillespees namelijk hevig belast. Indien je je achillespees te hevig belast, kan dit pijn veroorzaken. Als je pijn hebt aan je achillespees, maar deze blijft belasten, kan dit voor een langdurige achillespeesblessure zorgen. 

 

Stressfractuur

Bij mensen die veel hardlopen, is het risico op een stressfractuur groot. Dit risico wordt groter zodra je niet gewend bent om veel te bewegen, maar onlangs wel bent begonnen met hardlopen en dit te snel hebt opgebouwd. Bij een stressfractuur ontstaat er een breuk in je been. Wanneer dit niet onderzocht wordt en je doorgaat met hardlopen, kan de breuk voor meer pijn zorgen. Uiteindelijk kan het zijn dat je een operatie moet ondergaan of in het gips moet. Daarom is het goed om een fysiotherapeut te bezoeken met een specialisatie in sportblessures. Deze kan onderzoeken wat de oorzaak is van de pijn, en hoe je deze in het vervolg kunt voorkomen. 

Knieklachten

Een knieblessure komt voor bij het beoefenen van verschillende sporten, zoals voetbal en hardlopen. De knie is een gewricht dat ervoor zorgt dat je je been kunt strekken, buigen en bewegen. Wanneer je je knie verdraait, kun je een heftige blessure oplopen waardoor je je been voor een langere tijd niet meer kunt belasten. Dat betekent dat je een tijdje niet meer zult kunnen hardlopen. Je kunt bij Fysio Fitaal terecht, als je knie klachten hebt opgelopen en graag weer wilt beginnen met sporten.

Onderrug

Beginnen met hardlopen zonder een juiste techniek en opbouw kan rugklachten veroorzaken. Soms kan deze pijn doorzetten naar bijvoorbeeld je voet of been. In zo’n geval is het belangrijk om contact op te nemen met een fysiotherapeut gespecialiseerd in sportblessures. Ons team met professionele en ervaren fysiotherapeuten kan hierbij helpen. Maar ook als de pijn in je onderrug aanhoudt, is het goed om hier ondersteuning bij te zoeken. Samen zorgen we ervoor dat jij weer zonder problemen kunt sporten.

Lopersknie

Een lopersknie noemen we ook wel een runners knee. Deze pijn voel je vaak alleen als je in beweging bent. Toch kan de pijn ook aanhouden als je al langer last hebt van je knie, maar er wel mee blijft rondlopen. Je loopt risico op een lopersknie als je bijvoorbeeld het hardlopen te snel opbouwt, maar ook speelt de stand van je benen (X- en O-benen) hierin een rol. Een lopersknie kan ervoor zorgen dat je op een gegeven moment helemaal niet meer kunt lopen. Daarom is het goed om bij de eerste signalen meteen contact op te nemen met een fysiotherapeut.

 

Shin splint

Bij een shin splint heb je pijn aan je scheenbeen. Een shin splint kan ontstaan als je normaliter niet sport en besluit om veel hard te lopen. Hierbij kan het zijn dat een verkeerde hardlooptechniek wordt gebruikt, of je het hardlopen te snel opbouwt en je schenen nog niet gewend zijn aan deze hevige belasting. Vervolgens ontstaat er een irritatie of zelfs een ontsteking. Als je een shin splint hebt, maar wel graag verder wilt sporten, raden wij het aan om een afspraak te maken. Samen maken we een op maat gemaakt plan.

Hielspoor

Je kunt ook een hielspoor oplopen tijdens het hardlopen. Hierbij voel je hevige pijnscheuten aan de onderkant van je voet, op de plek van je hiel. Hielspoor ontstaat nadat er voor een langere tijd spanning staat op je voet, door lopen of staan. Hierbij trekt je pees aan je hiel, en dit veroorzaakt de klachten. Hielspoor kan een aantal maanden tot een jaar voor pijn zorgen. Om te voorkomen dat deze pijn zo lang aanhoudt, kun je contact met ons opnemen. Wij geven advies en helpen je met het verminderen van de pijn. 

Enkelblessure

Iedereen heeft wel eens zijn enkel verzwikt. Dit leidt in sommige gevallen zelfs tot een enkelblessure. Sommige mensen hebben meer kans op een enkelblessure dan anderen. Dit kan komen door een zwakkere enkel. Daarnaast kunnen meerdere verzwikkingen ook zorgen voor een chronische enkelinstabiliteit. Dit wordt vooral veroorzaakt wanneer je na een verzwikking niet genoeg rust neemt, waardoor je enkel niet volledig kan herstellen. Je enkel kun je versterken door het uitoefenen van verschillende oefeningen.

Heupklachten

Als je pijn in je heup voelt tijdens het hardlopen, is er een kans dat je een irritatie of een scheurtje in het labrum hebt. Het labrum is een kraakbeenachtige ring. Dit wordt ook wel een labrumscheur genoemd. Toch hoeft een labrumscheur niet voor hevige pijn te zorgen. Daarom kan het ook zijn dat je hier te lang mee rondloopt. Een scheurtje in je labrum geneest niet uit zichzelf en kan voor kraken en klikken zorgen. Heupklachten komen vaak voor bij mensen die veel hardlopen, maar daarnaast niet of weinig aan krachttraining doen. Hierdoor zijn je gewrichten en spieren niet in staat om het kraakbeen te ontlasten. Daarom is het belangrijk om bij pijn rust te nemen en het hardlopen vervolgens weer rustig op te bouwen in combinatie met krachttraining.

Hamstrings

Je hamstring bevindt zich aan de achterkant van je bovenbeen. Hierin kan, door hardlopen, een scheur ontstaan. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij een incomplete warming-up, maar ook kan je opeens een pijnscheut krijgen bij het trekken van een sprint of juist bij het afremmen tijdens het hardlopen. Bij aanhoudende hamstring klachten, kun je het beste contact met Fysio Fitaal opnemen. Wij onderzoeken waar de pijn vandaan komt, hoe je deze kunt verhelpen en stellen een plan op waarin staat hoe je het hardlopen weer kunt oppakken zonder dat de pijn terugkomt.

Pijnvrij hardlopen?

Wij begrijpen dat je niets liever wil dan doorgaan met hardlopen ondanks eventuele klachten. Meld je aan voor een gratis screening dan zorgen wij voor een passend beleidt, zodat je weer pijnvrij kunt doen wat je het liefste doet; pijnvrij hardlopen.

Wil je teruggebeld worden om een gratis screening in te plannen? Laat hieronder dan je gegevens achter.

Weer onbezorgd kunnen hardlopen met Back on track

Hardlopen is gezond voor je en heeft vele voordelen. Naast het positieve effect op je gezondheid kan hardlopen ook helpen om je hoofd leeg te maken en jezelf uit te dagen. Maar, net als iedere sport kent ook hardlopen een risico op blessures. Vaak zien we dat hardlopers die een blessure oplopen het lopen zo snel mogelijk weer willen hervatten. Wij zien vaak dat sporters veel te vroeg van start gaan of dat er zonder opbouw en concreet plan het hardlopen weer wordt hervat. In veel gevallen blijkt dan dat je nog niet volledig herstelt was van je hardloopblessure en dat klachten weer snel kunnen opspelen. Bij Fysio Fitaal zorgen we ervoor dat je met een duidelijk plan aan de slag kan om op een verantwoorde manier weer vrijuit te kunnen hardlopen. Zo zorgen we voor het meest efficiënte maar zeker ook duurzaam herstel. Fysio Fitaal in Tilburg helpt jou dus weer back on track!

onze gespecialiseerde 

FITAAL Methode.

Omdat we graag verder gaan dan traditionele fysiotherapie, gebruiken we een unieke en persoonlijke behandelmethode om jouw specifieke klacht te kunnen behandelen: De FITAAL methode. Dit is een helder en gepersonaliseerd behandelplan, gericht op de belangrijkste pijlers voor jouw herstel. Zo boeken we duurzaam resultaat en kan jij op eigen kracht vooruit!

Fit.

Inzicht in jouw situatie en hoe we die gaan verbeteren.

Forward.

Een gespecialiseerd en persoonlijk behandelplan voor jouw herstel.

Final.

Het behalen van nog meer winst voor jouw situatie.

Trochantor major syndroom

Hardloopanalyse bij Fysio Fitaal in Tilburg

Beter, efficiënter en krachtiger kunnen lopen door middel van een hardloopanalyse? Tijdens een hardloopanalyse kijken we naar het huidige looppatroon en kijken we samen hoe dit geoptimaliseerd kan worden. We houden hierbij rekening met je doelstellingen en eventuele blessures. Naast de hardloopanalyse kijken we ook naar de kracht van met name de spieren in de heup, knie en enkel. Na de analyse en het lichamelijk onderzoek stellen we samen met jou een plan op om zo krachtig en efficiënt mogelijk weer te kunnen hardlopen. Je ontvangt het advies samen met de videobeelden per mail na het consult. Verdere ondersteuning is zowel fysiek als digitaal mogelijk!

Openingstijden

Maandag: 08:00 – 20:00
Dinsdag: 08:00 – 20:00
Woensdag: 08:00 – 20:00
Donderdag: 08:00 – 20:00
Vrijdag: 09:00 – 19:00
Zaterdag: 09:00 – 13:00
Zondag: gesloten

Locaties

Fysiofitaal – Tilburg Centrum
Veldhovenring 57, 5041 BB Tilburg

Fysiofitaal – Tilburg Reeshof
Spaubeekstraat 89, 5035 JV Tilburg
(Bij de Basic-Fit)

Fysiofitaal – Tilburg West
Professor Verbernelaan 37-D, 5037 AD Tilburg (In gezondheidscentrum)

© Fysiofitaal | Ontwikkeld door E-wolve | Algemene voorwaarden | KvK: 54512794