Modern & meetbaar resultaat

Fysiotherapie bij sportblessures.

Sportblessures ontstaan. Soms gaat het mis. Meestal niet echt te voorkomen. Je verrekt een spier, verzwikt je enkel of verdraaid je knie. Sommige sportblessures komen vaker voor dan andere. Deze sportblessures zien we regelmatig bij Fysiofitaal Tilburg:

Sportblessures ontstaan langzaam aan of kunnen zich plotseling voordoen. Hier maken we een onderscheid in acute blessures zoals een zweepslag in de kuit of een voorste kruisband die gescheurd. Wanneer klachten geleidelijk ontstaan hebben we het vaker over een overbelastingsblessure.

Bij acute blessures is het noodzakelijk om snel te weten wat er precies aan de hand is. In sommige gevallen is er geen tijd te verliezen. Hoe sneller je weet wat er aan de hand is hoe effectiever je revalidatie gaat zijn. Bij overbelastingsblessures kijken we ook uitgebreid naar andere factoren zoals de huidige trainingsbelasting samen met de belastbaarheid en of alle voorwaarden voor herstel aanwezig zijn.

Trochantor major syndroom
Fysiotherapie en sportblessures Tilburg
Fysiotherapie en sportblessures

Tijdens het onderzoek wordt er gekeken naar de mogelijke oorzaak van je sportblessure. Vooral bij acuut letsel is het noodzakelijk dat er een goed beeld wordt geschetst van de klacht. Het vraaggesprek samen met aanvullende orthopedische testen zorgt voor een juiste fysiotherapeutische diagnose. Aan de hand van dit onderzoek wordt een duidelijk behandelplan opgesteld. We vinden het erg belangrijk dat je begrijpt hoe mogelijk klachten ontstaan en waar je rekening mee kan houden om zo snel mogelijk te herstellen van je klachten! Naast gericht advies kan de behandeling bestaan uit het vergroten van de beweeglijkheid door middel van manuele therapie, diverse spier technieken en het trainen van de spieren door middel van oefentherapie of krachttraining. Bij sommige sportblessures is een langere revalidatie noodzakelijk, zeker wanneer het doel is om een jouw sport weer met volle overtuiging uit te kunnen voeren.

Afspraak maken.