Fysiotherapie voor schouderpijn in Tilburg

Team Fysio Fitaal

Heb je last van schouderpijn?

Last hebben van schouderpijn is één van de vaakst voorkomende fysieke klachten. De oorzaak daarvan is dat de schouder een zeer complex gewricht is, waarbij meerdere gewrichten samenwerken tot een bewegingspatroon. Ook zijn er talloze pezen, spieren en kapsels die de schouder zijn stabiliteit geven. Je begrijpt dat deze gewrichten dus onderling soepel moeten lopen. Als dit niet het geval is, kan je gaan compenseren en dat kan weer leiden tot klachten of overbelasting van pezen en spieren. Pijn in je schouder kan dus vele oorzaken hebben, maar het is belangrijk dat je je schouder blijft bewegen. Nog belangrijker is dat je een afspraak maakt bij de fysiotherapeut, zodat deze de onderliggende aandoening kan diagnosticeren en een behandelplan kan opstellen.

Hoe ontstaat pijn aan de schouder?

 

Pijn aan de schouder komt regelmatig voor, soms is het zelfs een terugkerende blessure. Mogelijke oorzaken zijn zwaar fysiek werk of sporten. De klachten worden vaak veroorzaak door een omhoog gaande beweging van de arm. Dan kan er daarna sprake zijn van uitstraling richting de bovenarm of naar de schouderbladen.

We kunnen schouderpijn vaak in 3 typen onderverdelen:

  1. Onder het dak van het schouderblad kunnen bepaalde anatomische structuren geïrriteerd raken. Dit voel je meestal wanneer je de arm zijwaarts omhoog beweegt. Je moet hier denken aan een slijmbeursontsteking of een peesontsteking van een van de schouderspieren. Maar ook klachten als gevolg van een val of veroudering van peesweefsel.
  2. Klachten die te maken hebben met structuren tussen de kop en kom van de schouder. Een van de meest bekende klachten is bijvoorbeeld een frozen shoulder of artrose van het schoudergewricht.
  3. Ook is het mogelijk dat er sprake is van schouderpijn als gevolg van nekklachten. Soms is het zo dat klachten die je voelt in de schouder een andere oorzaak hebben. Meestal is dan een zenuw van de nek verantwoordelijk voor deze pijn. Andere kleine gewrichtjes rondom de schouder kunnen ook de oorzaak zijn van schouderklachten. Het gewricht met het sleutelbeen of het gewricht met borstbeen kunnen verantwoordelijk zijn voor schouderpijn.

 

Schouderklachten fysiotherapie Tilburg
 Ruben Luijkx fysiotherapeut Fysiofitaal TIlburg

Fysiotherapie voor je schouderpijn

Wanneer je op zoek bent naar een Fysiotherapeut voor je schouderpijn in de regio Tilburg, kun je bij ons terecht. Wij zijn Ruben en Arjan en wij zijn Fysio Fitaal. We zijn een moderne fysiotherapie praktijk uit Tilburg en hebben een team van experts die voor jou klaar staan.

Op dit moment hebben we een praktijk aan de Veldhovenring en binnenkort opent onze nieuwe locatie in Tilburg Reeshof. Daardoor zitten we altijd bij jou in de buurt. Onze praktijk is ingericht op het zorgvuldig begeleiden van mensen zoals jij. We kijken niet alleen maar naar jouw klacht, maar werken samen naar een langdurig herstel. Dat doen we op een professionele manier en met een persoonlijke, frisse aanpak.

Waar zit Fysio Fitaal in Tilburg?

Fysio Fitaal is gevestigd aan de Veldhovenring 57 in Tilburg. We zijn maandag tot en met zaterdag geopend, dus er is altijd een geschikt moment voor jou om een afspraak te maken.

Daarnaast heeft Fysio Fitaal een praktijk in Tilburg Reeshof bij de Basic-Fit sportschool. Op die manier vergroten we ons verzorgingsgebied en zitten we altijd bij je in de buurt in Tilburg.

 

Fysiofitaal Veldhovenring

Veldhovenring 57
5041 BB Tilburg

Routebeschrijving

Fysiofitaal Reeshof

Spaubeekstraat 89
5035 JV Tilburg

Afspraak maken.