Ontdek nu

De FITAAL-methode: een

persoonlijke aanpak voor

jouw klachten

Bij Fysio Fitaal in Tilburg gaan we graag verder dan traditionele fysiotherapie. Hierbij maken we gebruik van een unieke, heldere en transperante behandelmethode om klachten te behandelen. Deze FITAAL-methode is gericht op het behalen van een duurzaam resultaat, zodat jij weer kan doen wat je leuk vindt. Hier gebruiken we de 3 F’s voor. Fit, Forward en Final. Dit is een persoonlijk behandelplan gericht op de belangrijkste pijlers voor jouw herstel.

Fit: met Fysio Fitaal in Tilburg!

In deze eerste fase draait alles om het begrijpen van de klachten. We willen weten hoe de klachten zijn ontstaan en waardoor ze mogelijk in stand worden gehouden. Dit begrip vormt de basis voor onze aanpak. Tijdens het vraaggesprek en lichamelijk onderzoek verzamelen we alle nodige informatie om een goed beeld te krijgen van de klachten. Transparantie staat centraal bij Fysio Fitaal, je kunt erop vertrouwen dat we open en eerlijk zijn over onze bevindingen en het voorgestelde behandelplan.

fysio fitaal-methode
fitaal-methode fysiotherapie

Samen met jou stellen we een hoofddoel vast, waar mogelijk aangevuld met enkele subdoelen. We schetsen een duidelijke beginsituatie door middel van diverse tests die specifiek zijn afgestemd op jouw revalidatie- en klachtenpatroon. Deze tests bieden niet alleen inzicht in je huidige situatie, maar stellen ons ook in staat om jouw vooruitgang nauwkeurig te volgen en indien nodig bij te sturen. Wat de verdere revalidatie inhoudt hangt af van de unieke situatie maar ook de mogelijkheden. Samen ontwikkelen we een behandelplan dat past bij jouw leefstijl, behoeften en doelen.  Evaluaties worden op vaste momenten ingepland, waardoor er een duidelijke tijdslijn ontstaat naar volledig herstel. Deze regelmatige evaluaties stellen ons in staat om de voortgang te monitoren en eventuele uitdagingen aan te pakken.

Forward: stap voor stap naar herstel en vitaliteit

Na de eerste fase die vooral bestaat uit het in kaart brengen van het klachtenbeeld en schetsen van het behandelplan is het tijd om vooruit te kijken. Tijdens de forward fase richten we ons op de daadwerkelijke behandeling en revalidatie om jou weer in beweging te brengen en te houden.

De Forward Fase is ontworpen om jou te helpen bij het vergroten van mobiliteit, het verminderen van pijn en het opbouwen van kracht en coördinatie. De duur van deze fase varieert afhankelijk van jouw individuele omstandigheden, maar het doel blijft hetzelfde: jou in staat stellen om weer zelfstandig jouw dagelijkse activiteiten uit te voeren.

Tijdens de Forward Fase evalueren we regelmatig jouw vooruitgang en bespreken we opnieuw jouw specifieke wensen voor verdere revalidatie. We bereiden je ook voor op de periode na de revalidatie zodat het uiteindelijke hoofddoel behaald kan worden.

Final: onderhouden van een duurzaam resultaat

Naarmate we de eindstreep naderen, verschuift de focus naar monitoren en testen. Met behulp van een combinatie van verschillende tests, die zijn afgestemd op jouw doelstellingen, kijken we waar nog winst te behalen is. Ons doel is om ervoor te zorgen dat je weer zonder zorgen en in topconditie verder kunt.

Wanneer het hoofddoel is behaald, wordt er een eindevaluatie gepland. Tijdens deze evaluatie wordt de voortgang besproken en maken we samen een plan om te zorgen dat de klachten ook wegblijven. Jouw inbreng is hier van onschatbare waarde. Ook na de revalidatie staat de deur altijd open. Het is mogelijk om op korte termijn een evaluatie moment te plannen wanneer er toch nog onduidelijkheden zijn of vragen die je beantwoord wilt hebben. We moedigen je aan om een actieve dialoog te onderhouden om zo samen de beste en meest duurzame strategie te bepalen. Deze ondersteuning kan op allerlei manieren, zowel fysiek als digitaal of eventueel een combinatie hiervan.

Effectieve fysiotherapie dankzij onze FITAAL-methode

Bij Fysio Fitaal in Tilburg zijn we vastbesloten om je te helpen jouw doelen te bereiken. We staan voor heldere en transparante fysiotherapie. Na het doorlopen van onze Fit, Forward en Final methode ben je klaar om weer op eigen kracht vooruit te gaan. Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 013-3020191 en wie weet tot snel!

fysio fitaal fysiotherapie
Ruben Luijkx

Eigenaar Fysio Fitaal
Fysiotherapeut, MSC. Manueletherapie

Met een stevige basis in wetenschappelijke kennis, combineert Ruben de nieuwste inzichten met zijn praktijkervaring om zo te zorgen voor het beste resultaat. Als eigenaar van Fysio Fitaal heeft Ruben een omgeving gecreëerd waar de patiënt centraal staat en waar gewerkt wordt met innovatieve technieken en een data-gedreven aanpak. Of je nu een topsporter bent die terug wil keren naar het veld of iemand die herstelt van een knie-operatie, Ruben zal je begeleiden naar een volledig herstel, met aandacht voor jouw individuele behoeften en doelen.

Afspraak maken

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.